© 2019 , designed by dim-architects.com

Κατοικία στο

Μαραθώνα Αίγινας

Μελέτη εφαρμογής | Αποπεράτωση

2009

Βασικό χαρακτηριστικό της κατοικίας αυτής, συνολικής επιφάνειας 500 τ.μ. είναι ότι βρίσκεται κυριολεκτικά δίπλα στην παραλία του Μαραθώνα, στην ομώνυμη περιοχή της Αίγινας. Το γραφείο ανέλαβε την αποπεράτωση της κατασκευής, καθώς προϋπήρχε μόνο κέλυφος από οπλισμένο σκυρόδεμα, καθώς επίσης και την αρχιτεκτονική μελέτη των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

Η κατοικία αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα, με τα υπνοδωμάτια να βρίσκονται στην υψηλότερη στάθμη, η οποία έχει υψομετρική διαφορά μισού ορόφου από τους χώρους διημέρευσης του ισογείου, ενώ στον υπόγειο χώρο τοποθετούνται βοηθητικές χρήσεις, ένας χώρος γραφείου καθώς και χώρος εκγύμνασης και αναψυχής.

Οι χώροι διημέρευσης σχεδιάστηκαν ως ένας ενιαίος, ρευστός χώρος χωρις διαχωριστικά πετάσματα, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται και ο καλύτερος φωτισμός τους. Για την προστασία από τον ήλιο τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και για την καλύτερη μετάβαση από τον κλειστό στον υπαίθριο χώρο σχεδιάστηκε πέργκολα αλουμινίου με σταθερές περσίδες, η οποία λειτουργεί ως μεταβατικός ημιυπαίθριος χώρος και στεγάζει τη βεράντα με θέα τη θάλασσα.