Χρίστος Δημόπουλος

Γεννήθηκε το 1963 στον Παραπόταμο του Νομού Σερρών, όπου και τελείωσε τις σπουδές του στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μετά το Λύκειο, έζησε δύο χρόνια στη Γερμανία, όπου διδάχθηκε τη γερμανική γλώσσα στο Bénédict Schule του Düsseldorf. Στη συνέχεια, σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1989.

Κατα τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας συμμετείχε για μεγάλο διάστημα σε μελέτες κτηριακών έργων του στρατού, ενώ μετά το πέρας της εργάσθηκε σε γραφεία μελετών ιδιωτικών και δημοσίων έργων μέχρι το 1993.

Από το 1993 και μέχρι σήμερα διατηρεί δικό του αρχιτεκτονικό γραφείο στο Κερατσίνι Αττικής, ενώ το 1995 ίδρυσε την κατασκευαστική εταιρεία κτηριακών έργων «ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ» την οποία και διαχειρίζεται. Από την ίδρυση του 24 χρόνια πριν, το γραφείο έχει βάλει την υπογραφή του σε πάνω από 500 αρχιτεκτονικές μελέτες, εκ των οποίων ικανό αριθμό έχει αναλάβει να κατασκευάσει.

Παντελής Δημόπουλος

Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, απ’ όπου αποφοίτησε το 2017. Στο γενικότερο πλαίσιο των σπουδών του εκπόνησε τη διάλεξή του με τίτλο «Ξύλινη κατασκευη: Από το σχεδιασμό στην υλοποίηση» και έχει πειραματιστεί με το ξύλο ως δομικό υλικό σε αρχιτεκτονικές μελέτες εφήμερων αλλά και μόνιμων κατασκευών.

Έχει λάβει μέρος σε πλήθος αρχιτεκτονικών διαγωνισμών εκ των οποίων έχει διακριθεί (1η θέση) στο αρχιτεκτονικό εργαστήριο: «Η Ευρώπη στην Ιονόσφαιρα».

Έχει ασχοληθεί πειραματικά με τον προγραμματισμό καθώς και με τα kinetic sculptures, στο πλαίσιο του ακαδημαϊκού μαθήματος “From Metamechanics to Postdigital”. Το 2015 συμμετείχε στην εκθεση «Adhocracy» που φιλοξενήθηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Το 2016 εργάσθηκε στο διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο «Kengo Kuma & Associates” στο Παρίσι, όπου έλαβε μέρος σε πληθώρα αρχιτεκτονικών μελετών και έργων ποικίλου χαρακτήρα.

Το 2017 εκπόνησε τη διπλωματική του εργασία με τίτλο "Στα +1650μ.: Σχεδιάζοντας για το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας Γρεβενών" η οποία έχει δημοσιευτεί στα αρχιτεκτονικά e-περιοδικά "Archisearch" και "Κατασκευές Κτιρίων"

Ευαγγελία Γιαννάκη

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών, Τμήμα Πολιτικών Έργων Υποδομής και κατόπιν έκανε την πρακτική της εργασία με αντικείμενο την έρευνα της κοκκομετρικής διαβάθμισης αδρανών υλικών σκυροδέματος.

Από το 2004 μέχρι το 2014 εργάσθηκε σε τεχνικά γραφεία και κατασκευαστικές εταιρείες με αρμοδιότητες που ποικίλουν από την αποτύπωση κτισμάτων, επίβλεψη κατασκευής και τοπογραφικές αποτυπώσεις, μέχρι την ηλεκτρονική σχεδίαση και φωτορεαλιστική απεικόνιση κτηρίων, εσωτερικών χώρων και άλλων έργων.

Στο παραπάνω διάστημα εργάσθηκε παράλληλα και ως εξωτερικός συνεργάτης μελετητικών γραφείων με αντικείμενο την εκπόνηση αρχιτεκτονικών μελετών και τη φωτορεαλιστική απόδοση κτιριακών έργων.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων εκμάθησης λογισμικού ηλεκτρονικής σχεδίασης και τρισδιάστατης απεικόνισης αρχιτεκτονικών έργων, ενώ παράλληλα διαθέτει γνώσεις σχεδιασμού και κατασκευής ιστοσελίδας.

Πρώην μέλη

Αποστόλης Σαρδέλης

© 2019 , designed by dim-architects.com