Ανακαίνιση καταστήματος ρούχων

στο Κερατσίνι

Μελέτη διαμόρφωσης χώρου | Φωτορεαλισμός

2019

Ζητούμενο στο έργο αυτό ήταν η οπτική ανανέωση του καταστήματος, το οποίο μετράει πολλά έτη λειτουργίας στη συγκεκριμένη θέση, διατηρώντας το κόστος όσο το δυνατό χαμηλότερα.

 

Στην επίλυση που προτάθηκε από το γραφείο, ως βασικό στοιχείο της διαμόρφωσης του χώρου επιλέχθηκε η ισχυρή γραμμή-μονοκονδυλιά που εκφράζεται με την κίτρινη κοιλοδοκό σε μαύρο υπόβαθρο, η οποία διατρέχει το σύνολο σχεδόν του καταστήματος και ταυτόχρονα λειτουργεί ως “έπιπλο” ανάρτησης του προς πώληση ρουχισμού.

 

Τονίστηκε η χρήση του ξύλινου στοιχείου σε συνδυασμό με μια προσπάθεια διατήρησης του ήδη υπάρχοντος ξύλινου δαπέδου και μέρους της επίπλωσης. Στο πλαίσιο αυτό επιλέχθηκε και η συστοιχία των κατακόρυφων ξύλινων περσίδων ως οπτικό φίλτρο μεταξύ των βιτρινών των δύο όψεων και του εσωτερικού του καταστήματος.