© 2019 , designed by dim-architects.com

Πολυκατοικία

στον Άγιο Αντώνιο

Κερατσινίου

Αρχιτεκτονική μελέτη

2007

Το κτήριο βρίσκεται σε γωνιακό οικόπεδο με προσανατολισμό Νότου - Δύσης κοντά στον Ι.Ν. του Αγίου Αντωνίου στο Κερατσίνι και αποτελείται από 6 ορόφους κατοικιών, με βοηθητικό υπόγειο χώρο και πιλοτή στο ισόγειο. Αξίζει να σημειωθεί η άμεση γειτνίαση με το Εθνικό Γυμναστήριο "Παύλος Μπακογιάννης" καθώς και τα γήπεδα των Σιταποθηκών, γεγονός που προσφέρει τη δυνατότητα ανεμπόδιστης θέασης και φυσικού ηλιασμού στις όψεις επί των οδών Μακεδονίας και Δραγατσανίου.

Το γραφείο ανέλαβε την αρχιτεκτονική μελέτη του έργου, η οποία ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2007. Τυπολογικά, το κτήριο δε διαφέρει από τη συνηθισμένη τυπολογία της πολυκατοικίας, με βασικό ζητούμενο τη μέγιστη δυνατή εκμετάλλευση του χώρου. Συνθετικά, επιχειρήθηκε η διάσπαση της εγγενούς κατακορυφότητας του κτηρίου λόγω του ύψους του, εισάγοντας οριζόντιες σκοτίες στα στηθαία των εξωστών. Οι τελευταίοι απέκτησαν καμπύλο σχήμα προκειμένου να αυξηθεί ο ωφέλιμος χώρος μπροστά από τους χώρους διημέρευσης (καθιστικό, κουζίνα) και να εκμεταλλευθεί στο έπακρο η προνομιακή θέση του οικοπέδου.